Introkurs

Publisert: 19. mai 2018 / Sist oppdatert: 13. august 2018

Introkurs, sesongen 2018

Introkursene begynte 27. mai.  Kursene fram t.o.m. 17. august er fulltegnede.

Vi holder ikke flere introkurs i år.  Alle som forblir på ventelisten vil få invitasjon til påmelding neste vår etter klubben åpner.

 

Påmelding til introkurs

Påmelding til introkurs skjer via ventelisten.

Ved å sette deg på ventelisten vil du få invitasjon til påmelding når det settes opp nye kurs. Det er ikke mulig å melde seg på introkurs ved å sende e-post.

NB! Les kvitteringen som kommer opp når du har lagt inn navn og e-postadresse på ventelisten.  Trykk gjerne på linken for å legge ventelisten til din adressebok, for å hindre at senere invitasjoner til påmelding havner i SPAM-filteret.

Står du på ventelisten?
Det kommer ikke e-post med invitasjon til påmelding med én gang du melder deg på ventelisten. Det skjer først når nye kurs settes opp etter hvert og invitasjoner sendes ut til de som på det tidspunktet er på ventelisten.

De som har ventet lengst får invitasjon først. Deretter går invitasjonen videre til de som har vært på ventelisten i kortere tid. Det er flere hundre på ventelisten, og når vi sender ut invitasjon til påmelding, blir det vanligvis fort fulltegnet.

Når du får invitasjon til påmelding klikker du på en lenke til en aktuell kursdato og fyller ut påmeldingsskjemaet. For å få bekreftet din plass på introduksjonskurset, må du fullføre påmeldingen og betalingen (kr. 300,- i 2018) må registreres. Betalingen er i utgangspunktet ikke refunderbar, med unntak av sykmelding m/legeattest.

Først når du er påmeldt og har betalt for introkurs, fjernes ditt navn fra ventelisten.

Vennligst ikke send e-post med spørsmål om når din tur kommer.

 

Generelt om introkurs

Introkurset er obligatorisk for alle over 12 år som vil bli medlem av padleklubben. Har du tatt kurs i Padleforbundets våttkortstige eller padlekurs andre steder/klubber, må du likevel ta NRPKs introkurs på Nøklevann for å bli medlem i NRPK.

Barn under 12 år må ha følge av foresatte for å bruke klubbens båter og padlebrett på vannet. Derfor slipper de å ta introkurset. De behøver heller ikke å ta introkurset når de siden fyller 12 år, fordi de ved deltagelse i klubben under oppsyn av sine foresatte skal ha lært det nødvendigste.

Alle som skal delta på introkurs må være svømmedyktige.

Hensikten med introkurs
• Øke sikkerheten ved padling og roing på Nøklevann.
• Gi grunnleggende kunnskaper om klubben og klubbens materiell slik at nye medlemmer får større glede og nytte av medlemskapet, samt sikre ryddig og god drift av klubben.

Pris for introkurs
Introkurset koster kr. 300,- i år (2018).

Innholdet i introkurs
• Introduksjon til klubben, klubbens materiell og rutiner for bruk.
• Litt om padleteknikk.
• En liten tur i kano eller kajakk.
• Velting fra kano/kajakk.

Angående velting: Det er et viktig moment i forbindelse med sikkerhet ved padling at alle har erfart dette. På kurset vil velting og kameratredning (se bildet ovenfor) gjennomføres enten to og to under oppsyn av instruktør, eller på grunt vann med en instruktør som står ved siden av båten. Velting/kantring i seg selv er ufarlig, og du glir uten problemer ut av de båtene vi bruker på kurset.

Kurset varer i cirka tre timer, og gjennomføres utendørs (inklusiv skifting til tørt tøy), uansett vær. Ettersom alle skal velte, må håndkle og tøyskift medbringes. NB! Introkurset er tilpasset aktiviteten på Nøklevann, og er ikke tilstrekkelig til f.eks. å begynne med hav- eller elvepadling.

Spørsmål om introkurs?
Har du spørsmål om introkurs som ikke er besvart på denne siden, kan du sende en e-post til kurs@nrpk.no.

Kommentarer er stengt.