Siste beverbefaring 30. oktober

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Frode Bergan ved Høgskolen i Sørøst-Norge var på en siste befaring på Nøklevann søndag 30. oktober.

Kolonien ved Bremsrud, der vi er relativt sikre på at det er to voksne dyr, har klare tegn som tyder på opparbeiding av matlager og reparasjon på hytta, med andre ord blir det antagelig overvintring.   Ingenting tyder på at de har gjenopptatt bruk av hytta ved Sørlimyra.

Kolonien ved Sarabråten, der vi er relativt sikre på at det er 5 dyr, så er inntrykket av at de har flytta sørvest til andre sida av vannet forsterka. Der er det også et påbegynt matlager og reparasjon på den nye hytta.  Hytta er imidlertid nokså lita og lite robust. Ein voksen bever blei observert utenfor hytta ved befaringa.

Siden vannstanden fortsatt er ca 2,5 meter under normalen er det litt usikkert hvordan, særlig kolonien ved Sarabråten vil klare vinteren med tanke på hvordan isen eventuelt vil dra med seg hytta når vannstanden øker, om de vil flytte tilbake til østsida osv.  Litt vanskelig å spå om dette og om hvordan vinterens vær vil påvirke selvfølgelig.  Det hadde nok vært ein fordel å følge med gjennom vinteren for om mulig å gjøre tiltak.

Beverne som i sommer holdt til ved Skullerud skistadion har flytta tilbake til Skraperudtjern.  Der var det fersk hogst og alt tydet på overvintring i hytta som ligger midt på vestsida av vannet.

 

Med vennlig hilsen

Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune

 

 

 

Flere poster

Åpningstider i høst

Fra og med onsdag 2. september 2020 har vi følgende åpningstider:Onsdag: 17.00-20.00 (MERK TIDEN!)Lørdag: 11.00-17.00Søndag: 11.00-17.00