Dato

06 aug 2020
Expired!

Tid

08:00 - 18:00

Grunnkurs kano på Nøklevann

Dette kano grunnkurset er for medlemmer av Nøklevann Ro- og Padleklubb og går over to dager med utgangspunkt ved vårt anlegg på Nøklevann.

Kurset gir våttkort fra Norges Padleforbund, og er en grundig introduksjon i bruk av kano og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur med trening og praktiske øvelser underveis. 2 dager Alder: 16+ år Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kano, må kunne svømme.

Kursbeskrivelse:

Grunnleggende kompetanse i bruk av kano og tilhørende utstyr. Kurset er andre trinn i våttkortstigen, men deltakeren trenger ingen tidligere kanoerfaring. Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Du lærer å løfte, bære og sjøsette kanoen. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt hva en skal gjøre hvis en går rundt. Bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte, selvredning og kameratredning. Kurset går over to dager, ofte med mest instruksjon den første dagen, og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen hvor vi kan gå i land for pauser og lunsj. Innhold: Introduksjon til kanoen, sittestilling og åre Generell sikkerhet og sikkerhetsteknikker Lasting og pakking av kano Trimming av kano Kameratredning i kano Fremdriftstak Bakoverpadling Sideveis forflyttning Støttetak Ulike verianter av styretak Krysstak Sikker ilandstigning og sikring av kano på land Deltakerne får våttkort etter endt kurs.

Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet. Pris: Kr 1000,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kano, åre og vest. Betaling: Når du har meldt deg på, får du tilsendt en link med betalingsinformasjon. Bindende påmelding Oppmøte: Uavhengig av kursdato så er oppmøtetid klokken 09:00 ved Nøklevann Ro- og Padleklubb.

Avslutning:

Kurset avsluttes begge dager ca. kl 18:00. Instruktør er utdannet aktivitetsleder gjennom Norges Padleforbund. Utstyr, bekledning, mat og drikke: Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. På det første kurset i april må du ha enten tørrdrakt eller en god våttdrakt.

Ta med:

Har du våtdrakt og våtsko, kan du bruke dette. Alternativt 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utapå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset og i lunsjen hvis du blir kald Vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet). Lunsj eller matpakke begge dager og litt energipåfyll i småpauser Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov. Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding. Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør 10 dager før kursstart med oppdatert informasjon for ditt aktuelle kurs. Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur. Mat og drikke Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager.

Generell informasjon:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår instruktør Bastien eller aktivitetskoordinator Anne:

Bastien: bastien.jalut@hotmail.com eller 948 65 503

Anne: anne.stalegard@gmail.com eller 95864453