Introkurs

Publisert: 19. mai 2018 / Sist oppdatert: 30. juni 2019

Introkurs, sesongen 2019

Introkursene begynte siste helgen i mai.  Kursene holdes på søndager, mandager og noen fredager fremover gjennom sommeren.  Når datoene for de enkelte kursene er satt opp, blir det etter hvert sendt ut meldinger til de som er på ventelisten.  Der står godt over tusen navn, så man må være tålmodig og melde seg på så snart e-posten kommer.  Her er det førstemann til mølla.  Alle som forblir på ventelisten vil (etter hvert) få invitasjon til påmelding, men det er ikke plass til alle som vil bli nye medlemmer i år.  Rekker du ikke å melde deg på før det er fullt i de kursene som er lagt klart, fortvil ikke!  Det kommer flere invitasjoner.

Påmelding til introkurs

Påmelding til introkurs skjer via ventelisten.

Ved å sette deg på ventelisten vil du (etter hvert) få invitasjon til påmelding når det settes opp nye kurs. Det er ikke mulig å melde seg på introkurs ved å sende e-post.

==>  NB!  Les kvitteringen som kommer opp når du har lagt inn navn og e-postadresse på ventelisten.  Trykk gjerne på linken for å legge ventelisten til din adressebok, for å hindre at senere invitasjoner til påmelding havner i SPAM-filteret.

Står du på ventelisten?
Vi fjerner ingen fra ventelisten før de har fått plass på et introkurs.  Hvis du prøver å melde deg på igjen, får du beskjed i form av en feilmelding om at allerede er på listen. (… » is already subscribed «…)  Bruk ikke flere forskjellige e-postadresser til å legge deg inn på listen flere ganger.

Det kommer ikke e-post med invitasjon til påmelding med én gang du melder deg på ventelisten. Det skjer først når nye kurs settes opp etter hvert og invitasjoner sendes ut til de som på det tidspunktet er på ventelisten.

De som har ventet lengst får invitasjon først. Deretter går invitasjonen videre til de som har vært på ventelisten i kortere tid. Det er godt over tusen navn på ventelisten, og når vi sender ut invitasjon til påmelding, blir det vanligvis fort fulltegnet.

Når du får invitasjon til påmelding klikker du på en lenke til en aktuell kursdato og fyller ut påmeldingsskjemaet. For å få bekreftet din plass på introduksjonskurset, må du fullføre påmeldingen og betalingen (kr. 300,-) må registreres. Betalingen er i utgangspunktet ikke refunderbar, med unntak av sykmelding m/legeattest.

Først når du er påmeldt og har betalt for introkurs, fjernes ditt navn fra ventelisten.

Vennligst ikke send e-post med spørsmål om når din tur kommer.

Generelt om introkurs

Introkurset er obligatorisk for alle over 12 år som vil bli medlem av padleklubben. Har du tatt kurs i Padleforbundets våttkortstige eller padlekurs andre steder/klubber, må du likevel ta NRPKs introkurs på Nøklevann for å bli medlem i NRPK.

Barn under 12 år må ha følge av foresatte for å bruke klubbens båter og padlebrett på vannet. Derfor slipper de å ta introkurset. De behøver heller ikke å ta introkurset når de siden fyller 12 år, fordi de ved deltagelse i klubben under oppsyn av sine foresatte skal ha lært det nødvendigste.

Alle som skal delta på introkurs må være svømmedyktige.

Hensikten med introkurs
• Øke sikkerheten ved padling og roing på Nøklevann.
• Gi grunnleggende kunnskaper om klubben og klubbens materiell slik at nye medlemmer får større glede og nytte av medlemskapet, samt sikre ryddig og god drift av klubben.

Pris for introkurs
Introkurset koster kr. 300,-.

Innholdet i introkurs
• Introduksjon til klubben, klubbens materiell og rutiner for bruk
• Litt om padleteknikk
• En liten tur i kajakk
• Velting fra kajakk (obligatorisk).

Angående velting: Hvis du ikke gjennomfører velting, er ikke kurset bestått, og du kan ikke bli medlem.  Det er et viktig moment i forbindelse med sikkerhet ved padling at alle har erfart dette. På kurset vil velting og kameratredning (se bildet ovenfor) gjennomføres enten to og to under oppsyn av instruktør, eller på grunt vann med en instruktør som står ved siden av båten. Velting/kantring i seg selv er ufarlig, og du glir uten problemer ut av de båtene vi bruker på kurset.

Kurset varer i cirka tre timer, og gjennomføres utendørs (inklusiv skifting til tørt tøy), uansett vær. Ettersom alle skal velte, må håndkle og tøyskift medbringes. NB! Introkurset er tilpasset aktiviteten på Nøklevann, og er ikke tilstrekkelig til f.eks. å begynne med hav- eller elvepadling.

Spørsmål om introkurs?
Har du spørsmål om introkurs som ikke er besvart på denne siden, kan du sende en e-post til kurs@nrpk.no.  I perioder med mye pågang, vil ikke enhver melding få individuelt svar.

Kommentarer er stengt.