Klubbtur til Sjoa: Elvepadling og Rafting

Skrevet av Paul Barthel den 10. mai 2018

Klubbtur til Sjoa: Rafting og elvepadling

Sjoa er Norges mest populære elv for både rafting og elvepadling og ligger vakkert til midt mellom Rondane og Jotunheimen. Her kan du oppleve spenning i strømmende vann under kontrollerte forhold.

Rafting

Vi legger opp til rafting i to grupper; en rolig tur for familier med barn (aldersgrense 7 år) og en litt mer «actionladet» tur for de som er glad i fart og spenning (aldersgrense 15 år). Ingen forkunnskap nødvendig, opplæring vil bli gitt. Raftingsselskapet stiller med alt utstyr, inkludert våtdrakt og våtsko. Raftingturen legges opp som en dagstur på lørdag.

Elvepadling

Vi legger opp til padletur på lett elv. Turen krever at du har minimalt med erfaring i strømmende vann. Er du en stødig havpadler, er du også innenfor J. Klubben har et par elvekajakker til utlån. Ta kontakt hvis du vil låne kajakk. Hjelm (obligatorisk!) må du ha selv.

Kurs i elvepadling

Oslo elvesportsklubb arrangerer grunnkurs 2./3. juni på Randselva ved Hønefoss. Fin forberedelse til turen J.  Mer info og påmelding her.

Det er gode muligheter for kurs i elvepadling på Sjoa. Si ifra om det er av interesse for deg.

Kurstilbyder stiller med alt nødvendig utstyr, men ta med sko som kan bli våte.

Overnatting

Vi skal bo på historiske og idylliske Kruke gård. Det er felles kjøkken og flere soverom som vi kommer til å fordele oss på, ved ankomst. Det blir servert middag fredag kl. 19.00, lørdag kveld skal vi lage felles middag selv, evtl. grilling. Matvarer kan kjøpes i butikk i Heidal. Vi disponerer felles kjøkken og det er ikke nødvendig å ta med sengetøy eller sovepose. Les mer om Kruke går.

Hvor?

Kruke gård, Øverbygdsvegen 1230, 2676 Heidal (Ta inn til høyre ved Heidal kirke når man kommer fra Gudbrandsdalen). Oppgi ved påmelding om du trenger skyss eller har ledig plass i bilen.

Når

Felles middag fredag 22. juni kl 19.00. Rafting-/padletur og felles middag lørdag 23. juni. Hjemreise/padletur/eget opplegg søndag 24. juni. Det er fullt mulig å bruke søndagen på en fjelltur i området.

For hvem?

For alle fra 7 til 99 😊

Pris

Klubben spanderer overnatting og middag fredag og lørdag. Deltakeravgift for raftingtur betales av den enkelte ved påmelding.

Familierafting på Ottaelva (Aldersgrense: 7): 690 kr per pers. Les mer om turen

Dagstur Sjoa gjennom Heidal (Aldersgrense: 15): 1090 kr per pers. Les mer om turen

Pris for kurs i elvepadling må komme tilbake til.

Påmelding

Innen 27.mai på epost til paul.barthel@hotmail.com. Oppgi ved påmelding om du ønsker å rafte eller padle elv.

Hvis du ønsker å delta på rafting, må du i tillegg melde deg på turen du ønsker å delta på via følgende link:

Familierafting på Ottaelva (Aldersgrense: 7)

Dagstur Sjoa gjennom Heidal (Aldersgrense: 15)

 

Ikke nøl med a ta kontakt hvis du har spørsmål!

God tur!

Paul Barthel på vegne av NRPK

Epost: paul.barthel@hotmail.com

Mob: 47315030